juliste

IUYIUY vuosikokous 2021

Ilmavoimien Upseeriyhdistys ry:n vuosikokous pidetään koronan takia siirrettynä 11.9.2021 klo 15.00. Koronatilanteesta johtuen vuosikokous pidetään etänä siten, että läsnä erikseen päätettävässä paikassa ovat vain hallituksen jäsenet.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä vuosikokoukselle määrätyt asiat, joista tärkeimpinä käsitellään yhdistyksen toiminta- ja tilinpäätöstiedot sekä päätetään toimintasuunnitelma ja henkilötvalinnat. Säännöt ovat katsottavissa sivustolla www.iuy.fi. Muut kokouksessa käsiteltäväksi halutut asiat tulee ilmoittaa sihteerille 3.9.2021 mennessä.

Jäseniä, jotka haluavat osallistua etänä kokoukseen pyydetään ilmoittautumaan sähköpostiosoitteensa 8.9.2021 mennessä sähköpostitse siht pekka.louniala@gmail.com tai pj veikko.heinonen@kolumbus.fi. Ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen 11.9 klo 12.00 mennessä. 

Tervetuloa t: IUY:n hallitus

IUY vuosikokous 2020

ke 25.11.2020 klo 17.00 -

Jyväskylässä, hotelli Alexandran neuvotteluhuoneessa

Kokouksessa käsitellään:
Yhdistyksen sääntöjen mukaiset asiat: tärkeimpiä ovat vuoden 2019 tilinpäätöksen vahvistaminen sekä siihen ja yhdistyksen toimintaan liittyvästä vastuuvapaudesta päättäminen. Lisäksi sääntöjen mukaisesti yhdistykselle valitaan puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastaja.

Yhdistyksen kokous pidetään hybridikokouksena, joten jäseniä pyydetään ilmoittautumaan 23.11.2020 mennessä alla mainituille vastuuhenkilöille osallistuuko Teams-sovelluksen kautta vai tuleeko paikalle.Puheenjohtaja Heinonen Veikko
sihteeri Louniala Pekka

Tervetuloa

IUY vuosikokous 2019

pe 24.5.2019 klo 16.30 -

pizzeria Bella Roman neuvotteluhuone
Kauppakatu 41
40100, Jyväskylä

Kokouksessa käsitellään:
- sääntömääräiset asiat
- 13.2.2019 kokouksessa hyväksyttyjen sääntömuutosten toinen käsittely
- päätetään yhdistyksen asekokoelman tulevaisuudesta

Jäseniä pyydetään ilmoittautumaan kokoukseen 20.5.2019 mennessä sähköpostitse .

Puheenjohtaja Heinonen Veikko
sihteeri Louniala Pekka

Tervetuloa

IUY ylimääräinen vuosikokous 2019

ke 13.2.2019 klo 16.00 -

Hotelli Bella Roma, Kauppakatu 41, Jyväskylä

Kokouksessa käsitellään:
- yhdistyksen tilinpäätös -2017
- nimimuutos (Ilmailu-upseeri Yhdistys)
- sääntömuutos (hallituksen päätösvaltainen kokoonpano, ilmoittaminen).
Lisäksi esitetään 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio.


Puheenjohtaja Heinonen Veikko
sihteeri Louniala Pekka

Tervetuloa

Esitelmätilaisuus Jyväskylän kaupunginkirjastossa – uutta tietoa lähihistoriastamme

herrat

pe 23.11.2018 klo 17.00 -
Vapaa pääsy

Minna-salissa, Vapaudenkatu 39
A.I. Arwidsson-Seura ry

VTM Tietokirjailija Reima T.A. Luoto
MANNERHEIM – RYSSÄNKENRAALI 1918 – Marsalkka, Venäjä ja venäläiset
Professori, eversti evp. Pekka Visuri
MANNERHEIM JA SAKSALAISET - Kenraali Erfurthin päiväkirjojen valossa

IUY ylimääräinen vuosikokous 2018

ma 3.12.2018 klo 17.30 -

Hotelli Jalo, Jyväskylä

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen tilinpäätös ja päätetään Arne Somersalo -asekokoelman uudesta sijoituspaikasta ja kohtalosta.
Kokoelma on kevääseen 2019 saakka näyttelynä Tikkakosken Ilmavoimamuseossa.
Lisäksi suoritetaan yhdistyksen henkilövalinnat ja päätetään tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.
Jäseniä pyydetään ilmoittamaan osallistumisestaan 1.12.2018 mennessä sihteerille tai puheenjohtajalle, jotta osaamme varata sopivasti kokouskahvia ja suolapalaa.

Puheenjohtaja Heinonen Veikko
sihteeri Louniala Pekka

Tervetuloa

IUY vuosikokous 2018

pe 25.5.2018 klo 16.30 -

Hotelli Alexandra
Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä
Puh. +358 20 1234 642

Kirjan julkistamistilaisuus ja Asekokoelman avajaiset

juliste KIK – 100 vuotta ilmailu-upseeriemme kerhoelämää, Herroja, narreja ja hyväntekijöitä - kirjan julkistamistilaisuus ja näyttelyn avajaiset 26.5.2018 klo 14.00 Ilmavoimamuseossa.
Osoite Tikkakoskentie 125, 41160 Tikkakoski.
Avec tai Solo, puku casual.
Kahvitarjoilu.
Vp. 18.5. mennessä email iuy@elisanet tai tel. 045 6768651, Veikko Heinonen.

Samassa tilaisuudessa on kirjan tarinaan liittyvän Arne Somersalo -asekokoelmanäyttelyn avajaiset. Ilmailu-upseeriyhdistys asettaa tämän Suomessa laajuudeltaan harvinaisen asekokoelman parhaimmat osat nyt ensimmäistä kertaa julkiseen näyttelyyn.

Tilaisuudessa teoksen tekijä esittää Power Point -esityksessä kirjan ja asekokoelman olennaiset taustat ja vaiheet.
Lisätietoja Veikko Heinonen email. veikko.heinonen@kolumbus.fi

Teoksen KIK – 100 vuotta ilmailu-upseeriemme kerhoelämää esittely:
Sivuja 304, ISBN 978-952-68941-0-2.
Teos kertoo tarinan Suomen ilmailun ja Ilmavoimien pioneerien, ilmailu-upseereiden elämästä kerhollaan ja työssään 100 vuoden aikajaksolla. Historiateos kertoo kuinka kerho syntyi työelämän sujumiselle välttämättömänä yhteisönä ja kuinka ajan tuomat muutokset yhteiskunnassa ja Ilmavoimissa saivat kerhon merkityksen hiljalleen muuttumaan, kuihtumaan ja lopulta lähes katoamaan tarpeettomana.

Alkuaikoinaan Lentokoulujen yhteyteen perustetut Santahaminan Ilmailu-upseerikerho ja sen seuraaja Kauhavan Ilmailu-upseerikerho tarjosivat ilmailu-upseereille tilan ruokailla, majoittua, viettää vapaa-aikaa sekä harrastaa liikuntaa ja yhdistystoimintaa.

Teoksessa kuvataan kuinka kerhon puitteissa kehitettiin Ilmavoimia ja lentäjien ammattiyhdistystoimintaa. Ammattiyhdistystoimintaa varten perustettiin Ilmailu-upseeriyhdistys, jonka keskeisinä tavoitteina oli parantaa lentoturvallisuutta ja lentäjien työsuhdeasioita sekä puolustaa lentäjien upseerikunniaa. Ilmailu-upseeriyhdistys otti tämän takia toimittaakseen Ilmavoimien tiedotuslehden Aeron, jonka tarina sisältyy teokseen.

Kirja on samalla ilmailu-upseerien ammattiyhdistystoiminnan historiateos, jossa kerrotaan seitsemän Ilmavoimia kohdanneen merkittävän lentäjäkadon lähtökohdat, syyt ja seuraukset sekä vaikutukset Ilmailu-upseerikerhoon ja lentäjien yhteisöön.

Ilmailu-upseerit aloittivat lentonäytökset Ilmailupäivät nimisinä esitelläkseen lentoaseen kykyä ja tarpeellisuutta suurelle yleisölle ja päättäjille. Kauhavalle vuonna 1929 siirryttyään Lentokoulun Ilmailu-upseerikerho aloitti yhdessä Kauhavan Ali-upseerikerhon kanssa Lentäjien Juhannusjuhlien järjestämiset lentonäytöksineen vuonna 1945. Tuolloin syyt olivat osin samat kuin aiemmin, mutta yhtä merkittävä syy oli rahan kerääminen sotainvalideille ja sotaorvoille, joita Ilmailu-upseerikerho alkoi tukemaan jo välirauhan aikana.

Ilmailu-upseerikerhon tarina on siten myös Kauhavan juhannusjuhlien historia. Ilman Ilmavoimien ja lentokoulutuksen kehittymistä sekä ilmailu-upseereiden sopeutumista näihin muutoksiin ei kerhojen tarinaa voi kertoa. Tämän vuoksi teoksessa on paneuduttu alkuperäislähteiden avulla Ilmavoimien lentokoulujen ja lentokoulutuksen historiaan vuodesta 1918 – 2018.

Ennen julkistamattomat lähteet ja aikalaiskirjoitukset avaavat uudenlaista näkökulmaa myös Ilmavoimien historian kehitysvaiheisiin henkilöstön kokemana. Kirjassa haastetaan perustellusti muutamia perinteisiä käsityksiä Ilmavoimien alkuvaiheista.


HN